God tur Fra lillebror

 

En dejlig sommerdag i Silkeborg!

 

Men nu er vi klar til en ny tur til Afrika. Vores foreløbig plan er: først Namibia, Sydafrika, Lesotho, Swaziland, Sydafrika, Botswana, Namibia, med følgende, (som dog nemt bliver ændret): Windhoek, Etosha, Kaookavel, Twelfontain, Kalahari Gemsbok Nat. park, Augrabies, Karoo, Roiibush, Cederberg, Cape Town, Die Hell, R64, Bavianskloof, Lesotho, Sani Pass, Underberg, eShowe, Mfolosi, Swaziland, Krüger, Sabie, Olga, (tager til Botswana ca.13. January da vi her møder Iver og Solveig og Ole og Anette i Kasane den 21.1) Chobe, Okavanga, Windhoek og hjem 12. Februar.

 

Lidt svært at få sagt farvel til jer alle igen i et stykke tid, og det betyder desværre også at "traditioner og plejer" forsvinder. Men tak til alle jer som klarer det derhjemme for os.

23.10-26.10

Var med det flotte nye fly Airbus 380 med 800 passagerer fra Frankfurt til Johannesborg. Her var vores fly blevet ændret til kl.12.00, men intet var i orden og ingen ville kigge på det. Efter lange traveture fra et selskab til andet fik vi endelig plads. Så havde de forkerte navne på piloterne, det tog 3 kvarter før vi kunne lette, så vi var meget sent i Windhoek. Bilen fik vi ikke, - en masse problem med betaling, da kreditkort nu ikke kunne bruges, banken var lukket! Blev kørt til vores bestilte Uhland B&B, hentet næste morgen. Uheldigvis havde JB morgenmøde men endelig kl. 11.00 var betaling klaret ØV, men tak Torben. Ind at handle alt ind, ups køleskabet faldt fra hinanden. Retur og få det repareret. NEJ et par MØGDAGE.

Alt skal pakkes om og vi trængte til en god oplevelse, så kørte ud til Erongo Plateau Camp. Helt alene ude i INGENTING, med vand, toilet, flot plads og udsigt der ikke kan beskrives. Men hold fast her er tørt! og kun 36 grader og fugtighed 20!! Super sted.

 

27.10 Hov det er lørdag, så butikker er lukket i morgen. Efter en flot vandretur pakkede vi og kørte nordpå for at handle i Otjivarongo, det blev klaret, vi fik købt det vi manglede og nu ville vi et par dage ud i "ingenting" til Vingklip, der har vi kun været for mange, mange år siden. MEN træthed og ??? I stedet for Outjo kørte vi mod Otiva (øst i stedet for vest) SHIT. Ny plan. nu er vi på en lækker plads på Uris lodge på vej mod Etosha. Her regnede i går, så kun 28 grader og luften 60%. Her kl. 21.45 er der 24 grader, skønt.

28.10-29.10 Etosha - Namutoni

Så skal der ses dyr. Booket ind på camp.plads nr.4, frokost og så af sted. Meeen pga. regn er dyrene forsvundet ind i bushen, så vi så "kun" mane giraffer, gnuer, impalaer, springbukke, dik-dik, masser af zebra, jakal, og EEN sølle elefant - hulk. Lidt regn, igen da lige kaffen var sat på bordet!! Mandag det samme. Vi kørte nordpå, her så vi dog et par løvehunner, men langt væk. Så dog en stor ørn med sit bytte der var ret stort (kunne ikke se hvad det var). Kørte via Fishers pan, her var mange zebra og gnuer. Kunne ikke finde den løve vi hørte brøle hele natten. Efter frokost og "½ time" her var 32 grader kørte vi til eet vandhul Chudob. Giraffer, mange impalaer, masser af perlehøns, 1 sjakal og 1 hyæne - alt imens det regnede af og til. Så aftensmaden blev pasta, kogt på gasblus i opvaskehuset og kaffen serveres inde i bilen!!

30.10. til Halali i Etosha (Namibia)

Lidt uheldigt var vi 2 min for sent til at se en leopard lege på savannen, fik at vide der var 11 løver 10 min. derfra, men de var også lige gået, øv, øv. Så dog senere 4 løver så ok.

På vej til Halali lige før Sprongfontein så vi en gepard sidde op i græsset, men 100 m væk. Nu kørte vi en lille omvej, men da vi skulle dreje fra, kunne vi ikke få det til at passe. Fulgte skiltene, SHIT det blev en forfærdelig køretur på ekstra 32 km og INGEN dyr! Fik os etableret, men ingen strøm (lyset på samme pæl virker, så hvad er problemet???) Nå vi flyttede.

KMA gik ned til vandhul, her var 18 elefanter, så dagen er reddet, forresten også en masse zebra, springbukke m.m. Om aftenen så vi 5 elefanter og 1 næsehorn.

Vi fik vasket tøj og en lækker svømmetur i poolen, ingen køretur den eftermiddag.

31.10 Okakuejo (Etosha)

Fra Halali til næste så vi ikke meget, dog oplevede vi 2 elefanter, der fuldstændig knækkede et lækkert træ på ca. 4 m. Ved Homob vandhul så vi over 200 zebra  og ca. ialt 100 kudu, oryx, springbukke, gnuer samt en marabustork, helt fantastisk. Ved vandhullerne Aus og Olifantsbad var der masser af dyr.

I Okokuejo camping får man en fast plads! Vi havde været nede at kigge, på nr. 17 dejlig skygge, næh nej vi fik nr. 25, den var ok og lige 1½ min fra det oplyste vandhul. Om eftermiddagen kom 5 elefanter, senere næsehorn, giraffer, springbuk -----, dejligt. Vi blev kølet af i poolen (36 grader og tørt, det er MEGET varmt). Kl. 19 var der 34 grader!!    Spiste buffet i restauranten, ok, meeen.

Gin og Tonic ved solnedgang med en elefant - himmelsk.

 

November